Esimene seltskond kudenud

Oranzide kalade (Prill + temale sarnanevate värvidega tegelased) seltskond kudes 17.05 hommikul, vesi basseinis 20,05 kraadi. Kudemine kestis ilmselt lõunani, kahjuks kedagi peale passimas ei olnud ning kalad said otsast marja sööma hakata. Ise jõudsin kella 15 paiku ja siis avanes harjadel selline pilt:

2013-05-17

Harjad haudebasseini ringi tõstetud, pilt tehtud enne aeraatorite lisamist:

2013-05-17Mari areneb jõudsasti ja ühtlasi areneb ka seen – esialgu tekib viljastamata marjateradele ja paraku levib ka ümberkaudsetele. Selle vastu oleks pidanud marja kas ümbertõstmisel desinfitseerima või siis lahja lahuse otse haudebasseini tegema.

2013-05-19 09.47.22Õnneks aga on marja piisavalt ja kolmandal päeval nägin seenest puutumata teradel selgesti kahte musta täppi – maimukeste silmad.

2dots

Eeldatav marjast koorumine on paari päeva pärast. Kuna osa kalu veel kudemata, aretasin suurde basseini ajutised kudemisharjad. Äkki kalad ootavad esimese portsu marja valmimise ära, siis saab õiged harjad ka tagasi panna. Vesi endiselt kergelt roheline, nädal tagasi oli hullem..

2013-05-19

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *